Nyt fra A-kassen august 2011

Efterløn
Hvis du påtænker at gå på efterløn, skal du udfylde en blanket ” Ansøgning om efterløn”. Blanketten fås i A-kassen, eller du kan finde den på A-kassens hjemmeside på FOA.dk.
Du kan tidligst få udbetalt efterløn fra det tidspunkt, hvor A-kassen har modtaget din ansøgning, det gælder også selvom du har et efterlønsbevis.
Har du et feriekort fra din tidligere arbejdsgiver, og ønsker du feriepenge udbetalt, så SKAL du have A-kassen til at underskrive feriekortet.
Du skal også huske, at oplyse ferien på dit efterlønskort / ½-års erklæring.
Husk, hvis du modtager løbende udbetaling af din pension, og der sker ændringer, så skal vi have en kopi af brevet fra pensionsselskabet.
Du skal også huske at skrive ændringen på efterlønskortet / ½-års-erklæringen.

Ledige
Dagpengeperioden blev 1.7.2010 ændret fra 4 år til 2 år, dvs. at der pr. 1.7.2012 vil være mange ledige der står uden forsørgelse.
Ligeledes blev loven ændret med virkning fra d. 2.7.2012, for at generhvervelse af ny dagpengeret, efter dagpengeperiodens udløb, fordobles fra 962 til 1924 arbejdstimer for fuldtidsforsikrede, og 1258 arbejdstimer for deltidsforsikrede indenfor de seneste 3 år (1924 timer svarer til 1 års fuldtidsarbejde - det skal være ordinære løntimer, timer med tilskud kan ikke medregnes).

Har du brug for hjælp fra A-kassen er det altid en god idé, at bestille tid hos sagsbehandleren, og specielt i sommerferien, hvor der er meget lidt personale.
På den måde kan vi være forberedt, så du kan få så god en vejledning som muligt, og du slipper for at gå forgæves eller sidde i kø.

Web A-kassen
Hvis du har problemer med din adgangskode / login / tast–selv–blanketter eller andre tekniske problemer, skal du ringe til Hotline.
Telefonnummer, mail adresse m.m. finder du på A-kassens hjemmeside under Log ind.

Feriedagpenge
Husk at søge om feriedagpenge, hvis du har fået tilsendt en opgørelse fra A-kassen.
Du kan dog først få feriedagpenge udbetalt, når du har brugt al selvoptjent feriegodtgørelse fra din arbejdsgiver / tidligere arbejdsgiver.
For at du kan få udbetalt feriedagpenge er der en række betingelser, der skal være opfyldt. Du skal blandt andet være i arbejde eller være til rådighed for arbejdsmarkedet, for at være berettiget til feriedagpenge.