Pressemeddelelse 23.9.2011

Pressemeddelelse fra FOA – Fag og Arbejde, Sønderborg Afdeling, 23.9.2011.

Medarbejderne sat uden for indflydelse i Sønderborg Kommune.


- Politikerne har på Byrådsmødet d. 14. september 2011, ikke kunnet blive enige om budgetlægningen i Sønderborg Kommune. De har derfor udsat deres egen frist, hvilket betyder at høringsperioden i MED systemet bliver afkortet i forhold til, hvornår budgettet skal være vedtaget.

- Politikkerne har fået frist til mandag 26. september 2011, til at komme med et udspil til budget 2012.

- Den 27. september 2011, kl. 8.00, bliver budgetoplægget sendt til MED systemet, som skal komme med en tilbagemelding. For social og sundhedsområdet skal tilbagemeldingen fra MED udvalgene ligge klar til Forvaltningsdirektøren d. 27. september 2011, kl. 20.00. For de øvrige MED udvalg, skal tilbagemeldingen ligge klar til de øvrige Forvaltningsdirektører d. 29. september 2011, kl. 12.00.

- Det er FOA Sønderborgs opfattelse, at høringsfristen er alt for kort, og at Rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse sættes ud af kraft.
Der henvises til aftalens § 7, Informationspligt.

- FOA tager kraftigt afstand fra, at medarbejderne bliver taget som gidsler i politikernes manglende beslutsomhed omkring budgetlægningen. Det er uanstændigt, og ikke politikerne værdigt.

- FOA opfordrer derfor alle medarbejderrepræsentanter, uanset organisationstilhørsforhold, til at frasige sig ansvar i forhold til høringssvar, forud for vedtagelsen af budget 2012, ved at meddele dette på MED møderne, med henvisning til for kort høringsfrist i forhold til MED aftalens § 7, og få det referat ført.

- FOA forventer at Sønderborg Kommunes politiske ledelse, tager ovenstående til efterretning, således at MED aftalens bestemmelser og intentioner om direkte indflydelse, bliver overholdt.

- Såfremt Sønderborg Kommune vil overholde MED aftalens bestemmelser om reel indflydelse, skal høringsprocessen efter FOAs opfattelse gå om.