Nyt fra pædagogisk sektor december 2014

Gitte Mikkelsen 2014

Hverdagen i afdelingen
Hverdagen er indtruffet hos mig efter opstart som fungerende formand i slutningen af august måned. Jeg befinder mig godt, og har en travl men spændende hverdag i afdelingen.
Hvis jeg skal fortælle lidt om mig selv så er min baggrund, at jeg i tidernes morgen blev uddannet laborant, og arbejdede i Kolding frem til 1989, hvor jeg flyttede tilbage til det sønderjyske. Jeg blev dagplejer i den daværende Gråsten Kommune, og i 1995 blev jeg ansat i Ullerup Børnegård som pædagogmedhjælper, hvor jeg blev valgt som TR i 2005. Jeg arbejdede i Ullerup indtil april 2010, hvor jeg blev frikøbt fællestillidsrepræsentant for pædagogmedhjælperne og pædagogiske assistenter.
Det faglige arbejde er for mig en rigtig vigtig ting, ikke mindst for at bevare den danske model. Jeg arbejder ud fra de 3 nøgleord i social kapital som er: tillid, retfærdighed og samarbejde. Tre ord som ikke kan stå alene, men som skal opfyldes for at arbejdsmiljøet og dermed arbejdsglæden kan stå i højsædet.
Skulle i få problemer på jeres arbejdsplads, så kontakt jeres TR eller afdelingen, så i kan få hjælp.

Geografisk placering af arbejdsplads
Husk at melde ind såfremt du skifter arbejdsplads.
Du skal være medlem i den afdeling som hører til din arbejdsplads. Det vil sige du kan godt bo i Aabenraa, men være medlem i Sønderborg når du arbejder på en af Sønderborg kommunes arbejdspladser.

Politiske tiltag
Sektoren har afgivet høringssvar i forhold til udviklingsarbejdet på specialområdet, hvor vi er kommet med FOAs synspunkter på inklusionsstrategi, kompetenceudvikling, struktur og fysiske rammer, økonomi og ressourcecenter.
Sektoren har sendt FOAs syn på effektiviseringsstrategien og udmøntningskataloget. Vi har konsekvensbeskrevet forslaget vedr. analyse af dagpleje og gæstedagpleje på serviceforringelser og medarbejdernes arbejdsvilkår.
Endvidere har vi konsekvensbeskrevet eksemplerne i forbindelse med forslaget vedr. analyse af strukturen på folkeskole- og dagtilbudsområdet.
Efterfølgende har sektoren haft et rigtig godt møde med formanden for Børne- og uddannelsesudvalget i Sønderborg Kommune, hvor vi drøftede rigtig mange ting ud fra vores konsekvensbeskrivelser.

Arrangement med Ole Henrik Hansen og Jakob Sølvhøj
En rigtig god aften med dagplejerenes TR/AMR, dagtilbudsledere, daglige pædagogiske ledere af dagplejen, forvaltningen og politikere.
Efter Jakobs og Oles oplæg omkring forskningsrapporten ”Dagplejen i Danmark”, var der en forrygende debat omkring emnet. Spørgelysten var stor og der blev stillet mange spørgsmål.

Julearrangement d. 27.nov. 2014
Igen i år havde vi en forrygende julefest i pædagogisk sektor.
En aften med 72 glade og forventningsfulde medlemmer til grønlangkål + tilbehør, ris a la mande med hele 5 mandelgaver, julesange, underholdning ved musikskolen hvor vi blandt andet spillede på madpapir, latter og masser af grin. Sektoren siger tusind tak for en skøn aften, og vi glæder os til at se jer igen til næste arrangement.

Se billeder fra arrangementet her

 

Glædelig jul
Pædagogisk sektor ønsker alle vores medlemmer og jeres familier en rigtig glædelig jul, samt et godt og lykkebringende nytår.

Gitte Mikkelsen
Fungerende sektorformand i pædagogisk sektor
FOA Sønderborg