Rushna Iqbal

Foto: Mark Knudsen/Monsun

Er blevet en bedre vejleder

Rushna Iqbal har styrket både sine faglige og personlige kompetencer med et kursus i pædagogik og kommunikation på Akademiuddannelsen i Sundhedspraksis.

Rushna Iqbal havde kun kendt sin nye leder i fjorten dage, da lederen præsenterede hende for en ide: Et kursus i Pædagogik og Kommunikation.

”Jeg havde fortalt hende, at jeg overvejede at læse til sygeplejerske, men hun kunne åbenbart se noget i mig og ville gerne beholde mig inden for faget”, siger Rushna Iqbal.

Den 36-årige social- og sundhedsassistent på Plejehjemmet Aftensol i København sagde ja tak, og det har hun ikke fortrudt.

”Jeg kan bruge det i kommunikationen med pårørende og beboere, og jeg bruger det rigtig meget i forbindelse med elever og kolleger. Det har givet mig en enorm styrke både personligt og på arbejde”, siger Rushna Iqbal.

Er blevet en bedre praktikvejleder

Kurset er et af modulerne i Akademiuddannelsen i Sundhedspraksis på Københavns Professionshøjskole.

Endnu er det kun blevet til det ene modul, ”men det kunne være fedt at have en hel akademiuddannelse på CV’et”, mener Rushna Iqbal.

Pædagogik og Kommunikation er blandt andet målrettet praktikvejledere, og det er også i den sammenhæng hun for alvor mærker, at hun har fået ny viden og nye kompetencer.

”Jeg er blevet mere bevidst om, at jeg ikke kan formidle tingene på samme måde over for forskellige elever. Og jeg er blevet tydeligere i mine forklaringer og planlægger min vejledning bedre”, siger Rushna Iqbal.

Hun tilføjer, at kurset også har haft betydning i forhold til hendes rolle som ansvarshavende på afdelingen.

”Kollegerne siger, at de kan mærke på mig, at jeg er blevet mere rolig og bedre til at prioritere, når vi har en stresset dag”, siger Rushna Iqbal, der også mærker en forandring derhjemme.

”Jeg er blevet mere rolig i kommunikationen med min søn på 4 år”.

Endnu et modul på ønskelisten

Det næste modul, der står på hendes ønskeliste, er Socialpædagogik og Psykiatri.

”Jeg har overvejet et job i psykiatrien, men jeg vil også kunne bruge kurset i arbejdet med demente. Jeg kan i det hele taget bare godt lide at få ny viden”, siger Rushna Iqbal.

Andre overvejelser går på at slippe plejen og blive for eksempel underviser, teamkoordinator elle faglig koordinator i stedet for. Hvad det ender med, og om det lykkes at få en hel akademiuddannelse på CV’et, ved hun ikke. Men med det første modul er første skridt taget til en uddannelse inden for faget i stedet for ud.

 

Støtte til efteruddannelse

Arbejdsgivere behøver ikke at have penge op af lommen for at sende medarbejdere på efteruddannelse.

FOA har som en del af overenskomsterne forhandlet kompetencefonde i både regioner og kommuner, hvor du kan søge penge til uddannelse, for eksempel Akademiuddannelsen i Sundhedspraksis.

Fondene støtter med op til 30.000 kroner inden for en periode på et år, og pengene kan gå til deltagerbetaling, transport, ophold og eventuelle materialer.

Læs mere:

Der findes ikke en tilsvarende fond på det private område, men som privat ansat kan du kan du få information om mulighederne for økonomisk tilskud til efteruddannelse ved at henvende dig til FOA SOSUs uddannelseschef Troels Neiiendam, trn050@foa.dk – tlf. 4697 2171

Læs også: Evidens i stedet for synsninger