Jeg er stolt af at være del af FOA-fællesskabet, og stoltheden er kun vokset efter OK18.
Mit udgangspunkt er de klassiske fagforeningsdyder som organisering, fællesskab og mobilisering. Vi skal sikre og udvikle ordentlig løn, anstændige arbejdsvilkår, godt arbejdsmiljø og et sikkerhedsnet for den enkelte. Det lykkes kun, hvis vi kan opretholde en høj organiseringsprocent og en vedholdende kamp mod den nedskærings- og forringelsespolitik, som presser vores velfærdssamfund voldsomt i disse år.
Jeg kommer ikke ind ad hoveddøren med en revolution i baglommen. Men jeg kommer med mange års erfaringer i det helt grundlæggende fagforeningsarbejde, omskrevet til moderne tid, og jeg stiller op som næstformand i en tro på, at min erfaring og min viden kan bidrage positivt til FOAs fortsatte udvikling. Jeg vil gerne være med til at præge den udvikling i et tæt og respektfuldt samarbejde med de øvrige valgte samt FOAs afdelinger og mange medlemmer over hele landet. I og vi er nemlig FOAs ubetingede styrke, og vi kan sammen påvirke velfærdssamfundets udvikling.
Jeg tror på værdien af det grundlæggende benarbejde, som jeg har været del af. Det kan være organiseringen, når arbejdspladsen får ny kollega, eller når vi systematisk har afdækket, hvordan private institutioner har udført social dumping. Det sidste førte til, at Københavns Kommune vedtog sociale klausuler og arbejdsmarkedsklausuler på det sociale område og børnepasningsområdet.
Jeg tror på det lange seje træk, hvor vi fastholder vores pres. Tålmodighed kan være nødvendig, men vi skal aldrig miste vores fokus. Fagbevægelsen har brug for synlighed og aktivisme. Det gælder både aktivisme i den stærke traditionelle form, hvor vi går på gaden med røde faner, og aktivisme på de sociale medier og i form af happenings.
FOAs medlemmer har brug for en stærk fagbevægelse og et stærkt FOA, der står sammen. De kommunale og regionale budgetter har aldrig været mere pressede. Dertil kommer arbejdsgivernes krav om mere effektivitet for de samme eller ofte færre penge. Men grænsen for, hvor meget man kan presse den offentlige sektor og stadig kalde det for anstændig velfærd, er for længst overskredet.
Arbejdsgivernes massive lockoutvarsel op til OK18 viste os, hvad vi som offentligt ansatte er oppe imod. Og forløbet tændte en flamme. OK18 viste, at vi har styrken, når vi holder fast i solidariteten mellem forbundene, arbejdspladserne og kollegaerne og står skulder ved skulder. Sammen er vi stærkest. Både nu og i fremtiden. Det vil jeg gerne være en aktiv del af i fællesskab med jer.
Fagligt
FOA Hovedbestyrelse, Pædagogisk Sektorbestyrelse FOA, LFS Hovedbestyrelse, Forbrugergruppen for den Pædagogiske Sektor i PenSam og HovedMed i Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune.
2010 – d.d.: Formand for Almenområdet i LFS.
Opgaver, udvalgte: Fagpolitisk udvikling i almenbestyrelsen, organisering af medlemmer på både private og offentlige arbejdspladser. Indgåelse af overenskomster med private dagtilbud. Organisering af nyuddannede pædagoger i samarbejde med BUPL og SL på UCC (Campus Carlsberg). Udvikling af arbejdsmarkedspolitiske tiltag i LFS og lokal A-kasse regi. Deltaget i planlægning og organisering af et hav af demonstrationer m.v. i forbindelse med budgetkampe i både kommunalt regi samt på landsplansniveau, herunder mobilisering af disse, siden 2007. Planlægning og gennemførelse af en lang række fyraftensmøder for medlemmerne.
2008-2010: Bestyrelsesmedlem i LFS Almenbestyrelse.
2005–2010: Pædagog og tillidsrepræsentant på Fritidshjemmet Nord, København Ø.
2001–2005: Gentofte Socialpædagogiske Seminarium. Tilkaldevikar Pensionatet Hulegården, Brøndbyøster, Botilbud for Voksne Udviklingshæmmede.
2001–2001: Pædagogmedhjælper SFO Nørrebakken, Gentofte Kommune.
1998–1999: Børnehaveklasseassistent og pædagogmedhjælper på Bakkegårdsskolen og SFO Nørrebakken.
Personligt
- Jeg brænder for fagbevægelsen og for den danske model.
- Jeg er struktureret og vedholdende, og jeg er handlekraftig og kan få tingene til at rykke i det virkelige liv.
- Jeg er god til at lytte, til at stikke en finger i jorden undervejs, og til at se mulighederne for næste skridt eller løsning.
- Jeg trives godt i samspillet med andre, også når bølgerne går højt, og vi har travlt.
- Jeg er 41 år, gift med Rikke og sammen har vi Laurits på 11 år og Anton på 14. Fritiden går med familielivet, de to skønne drenge og fysisk træning, når tiden tillader det.
Kontakt
Thomas Enghausen, telefon: 30 71 75 97
Hent billede i høj opløsning