Pressemeddelelse
Stort flertal af danskerne vil give velfærdsmedarbejderne mere i løn
Et massivt flertal af danskerne skal kunne bakke op om regeringens politik for, at den har gang på jord. Det er den umiddelbare udledning af Lars Aagaards opsigtsvækkende udmelding i P1 Morgen d. 11. august. I så fald bør offentligt ansatte i den borgernære velfærd få noget mere i løn, for det mener 84 pct. af danskerne, at de fortjener.
De knokler ude på plejehjemmene, i daginstitutionerne, på sygehusene – overalt på det offentlige arbejdsmarked finder man dedikerede medarbejdere, der får velfærdshjulene til at dreje. Og spørger man den danske befolkning, om de ansatte i den borgernære velfærd fortjener mere i løn, erklærer hele 84 pct. sig enige.
”Opbakningen fra befolkningen til FOAs medlemmer er utvetydig, og det gør mig både stolt og glad, at vi i dén grad har danskerne i ryggen, når vi siger, at der skal mere i lønposen til de kvinder og mænd, der får vores velfærd til at fungere. Så hvis regeringen er på udkig efter at føre politik, der har opbakning i den brede befolkning, kan de meget passende starte her,” siger Mona Striib, forbundsformand i FOA.
Epinion foretog i foråret en befolkningsundersøgelse for FOA, og det var slående, hvor stor en opbakning velfærdsmedarbejderne fik fra danskerne. Foruden de 84 pct. der tilkendegav, at der skal mere i lønposen til dem, der løfter velfærden, svarede ni ud af 10, at sosu’en, den pædagogiske assistent og perlerækken af øvrige offentligt ansatte i den borgernære velfærd skal have bedre arbejdsvilkår og fortjener større anerkendelse.
Anerkendelse kan komme på mange forskellige måder, men i en undersøgelse blandt FOAs medlemmer peger to tredjedele af de adspurgte på, at politikerne ikke er gode nok til at anerkende det arbejde, man udfører i velfærdssektoren.
”Der skal langt mere end rosende ord eller et honninghjerte til, for anerkendelse handler i høj grad om løn. Og for mange af FOAs medlemmer handler det om, om man føler, at man får en løn, der afspejler den værdi, man tilfører samfundet,” siger Mona Striib og fortsætter:
”Kernen i vores velfærdssamfund udgøres af de mange dygtige ansatte, der har deres daglige gang ude hos de ældre, de plejekrævende, vores børn og mange andre, hvis liv er mere eller mindre afhængige af den offentlige velfærd. At et så massivt flertal af danskerne – 84 procent! – mener, at vi skal anerkende velfærdsmedarbejderne med en højere løn, taler vist for sig selv.”