Forbered dig – gerne sammen med dine kolleger og eventuelle øvrige arbejdsmiljørepræsentanter og tillidsrepræsentanter.
Orienter dig i jeres APV
Du/I skal have gennemlæst jeres APV og kende de vigtigste problematikker og efterfølgende skrive dem ind i dagsordenen.
Vær særligt opmærksom på om der er problemstillinger I ikke har fået løst. Og vær særligt opmærksom på problemer I har kortlagt gentagne gange.
Spørg din FOA-fagforening til råds om relevante emner
Få hjælp i din lokale FOA-fagforening i forhold til råd om konkrete arbejdsmiljøemner, der kan være relevante at tage op til arbejdsmiljødrøftelsen.
Find ud af om HovedMED har emner på dagsordenen (Kun tillidsvalgte på offentlig overenskomst)
Hvis der allerede er foreslået konkrete emner i HovedMED, som I skal behandle ved den årlige arbejdsmiljødrøftelse (fx. voldsforebyggelse, håndtering af stress eller lignende), skal du sørge for at de emner kommer på dagsordenen.
Lav en dagsorden
Foreslå din leder at I sammen laver en dagsorden, hvor I også gerne involverer de øvrige medlemmer af arbejdsmiljøgruppen og/eller arbejdsmiljøudvalget. Til den årlige arbejdsmiljødrøftelse i arbejdsmiljøorganisationen skal I have følgende på dagsordenen:
- I skal tilrettelægge, hvad I vil samarbejde om i det kommende år omkring arbejdsmiljøet - også kaldet sikkerhed og sundhed.
- I skal fastlægge, hvordan samarbejdet omkring arbejdsmiljøet skal foregå – altså på hvilken måde I skal samarbejde, hvor tit I skal mødes, og hvordan I sammen kan nå målene.
- I skal vurdere, om det foregående års mål er nået.
- I skal fastlægge mål for det kommende års samarbejde.
Overvej hvad du vil opnå på mødet
Ofte sker der det, at man kommer godt forberedt, men man har glemt den sidste og vigtige del af forberedelsen: Hvad er vigtigt at få ud af mødet? Husk at overveje dette inden drøftelsen.