Pauser

I netværket af H-med repræsentanter er temaet ’pauser’ blevet drøftet, fordi der på mange FOA-arbejdspladser er en udfordring med at huske vigtigheden og prioriteringen af pauser og restitution.

Det er et fælles ansvar at sikre at der i løbet af en arbejdsdag er rammerne til at alle får holdt en eller flere uforstyrrede pauser.

Et ansvar som både ledelse og medarbejdere skal tage del i. Det er sjældent en holdbar løsning, at ledelsen indskærper, at ansatte skal holde deres pauser – og det er heller ikke en holdbar kultur, hvis medarbejdere holder fast i en arbejdspladskultur, hvor ”vi kun holder pause, hvis der er tid”.

Man SKAL kunne holde pause uden at føle at man svigter sine kolleger, borgere/patienter og arbejdsopgaver, og derfor er det ofte nødvendigt med løsninger, der sikrer at pauser er en del af arbejdets planlægning og tilrettelægning.

Vi har vedhæftet en ”lokumsavis”, som I er velkomne til at printe og hænge op eller dele ud, som en del af at tage en dialog med jeres kolleger omkring afholdelse af pauser.

God pause!

Lokumsavis