Ordentlig rengøring redder liv
Særlig for tillidsvalgte

FOA sætter fokus på vigtigheden af ordentlig rengøring med ny minikampagne

Efter halvandet år med øget fokus på hygiejne og rengøring under corona ser vi nu, at 2 ud af 3 kommuner igen nedprioriterer rengøringen, så vi stort set er tilbage på samme niveau som før corona. Derfor sætter FOA nu fokus på, at ordentlig rengøring betaler sig med en minikampagne i uge 43 og 44.

Ordentlig rengøring betaler sig

Når der ikke afsættes ressourcer af til ordentlig rengøring af fagligt uddannet personale, så har det betydning for vores sundhed og velfærd. Når ordentlig rengøring nedprioriteres, betyder det, at der er flere sygedage for både børn og voksne, at der er alt for mange genindlæggelser, flere sygehusrelaterede infektioner og i værste fald at der er mennesker, der dør på hospitalerne. 


Der skal flere ressourcer til – og fagligt uddannet personale

Derfor sætter FOA nu fokus på at ordentlig rengøring af fagligt uddannet personale betaler sig. Det gør vi med minikampagnen ’Ordentlig rengøring og god hygiejne’.

Formålet med kampagnen er at få beslutningstagere til at afsætte de fornødne ressourcer, der skal til for at sikre en ordentlig rengøring, og at sikre at medarbejderne har den faglige uddannelse, der skal til for at forebygge smitte og sygdom og i tragiske tilfælde også død. Beslutningstagere kan være den lokale leder på arbejdspladsen eller de lokale byråd og regionsråd. Og med det forestående kommunalvalg i november er det nu, vi skal stille spørgsmål til alle kandidaterne. Vil de afsætte flere ressourcer og forbygge sygdom? Det er nemlig en investering, der kan betale sig i form af mindre sygdom, færre sygedage, færre skal have behandling.

Kampagnen kører på Facebook, og FOAs lokalafdelinger vil også have plakater, postkort og klistermærker liggende, som man frit kan hente. Hvis afdelingen ikke har flere materialer, kan de bestilles.


Vær med til at få kampagnen op at flyve og stil selv krav om ordentlig rengøring

Som tillidsvagt kan du også være med til at sprede budskabet og sætte ordentlig rengøring på dagsordenen.

Vær med til at dele kampagneopslagene fra Facebook, og du kan også hente både plakater, postkort og klistermærker i din lokale FOA-afdeling til at hænge op og dele ud på arbejdspladsen.

På arbejdspladsen kan I også bruge kampagnen som afsæt til at få sat rengøring på dagsordenen. Tag fx emnet op i MED eller SU. Her kan I stille krav om flere ressourcer, at jeres rengøringspersonale er fagligt uddannede, og at rengøringen fx foregår flere gange om dagen på særlig udsatte steder.

Læs mere om kampagnen på foa.dk/ordentlig rengøring