NFA’s forskning skaber inspiration til et bedre arbejdsmiljø: Hjælpemidler er en vigtig støtte i en travl hverdag

Konsekvent brug af hjælpemidler er med til at mindske den fysiske belastning i SOSU-faget. Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) skaber viden, som kan forebygge arbejdsskader og understøtte jeres arbejdsmiljø.

”Det er jo vigtigt at få noget ny viden, der kan udvikle vores fag. Især viden om hjælpemidler, fordi mine kollegaer og jeg skal holde i rigtig mange år og have nogle sunde kroppe.” Sådan siger Pia Mejer Andersen, der er social- og sundhedsassistent på Bispebjerg Hospital.

Det kan være hårdt for både kroppen og hovedet at skulle nå mange forskellige ting på en arbejdsdag, og derfor er fokus på arbejdsmiljøet vigtigt. I en undersøgelse udarbejdet af NFA angiver næsten ni ud af ti SOSU’er, at de har et ergonomisk hårdt arbejdsmiljø. Samtidig viser forskningen, at medarbejdere, der konsekvent gør brug af hjælpemidler som loftlifte og intelligente senge til forflytninger er udsat for en lavere fysisk belastning på en travl arbejdsdag.

Find inspiration til jeres arbejdsmiljø

Det er fortsat vigtigt at have fokus på at skabe et godt arbejdsmiljø i SOSU-faget. Som arbejdsmiljørepræsentant kan du gå forrest og understøtte en sund forflytningskultur, som kan mindske risikoen for smerter og arbejdsskader.

NFA har derfor udarbejdet en video om vigtigheden af at bruge benytte sig af hjælpemidler i arbejdet med borgere – også når der er travlt. Videoen kan bruges som et formidlingsværktøj til dig som AMR til at sætte brugen af hjælpemidler på dagsordenen på din arbejdsplads.

Tre hurtige råd til dig som AMR:

  1. Stil dig til rådighed, hvis dine kollegaer har spørgsmål til brugen hjælpemidler
  2. Hjælp dine kollegaer med at planlægge jeres tid, så hjælpemidlerne bliver prioriteret i det travle arbejde
  3. Hold dig oplyst om ny viden omkring brugen af hjælpemidler