Særligt for tillidsvalgte


Ansatte på offentlig overenskomst

Kom med i SPARKs nye netværk om psykologisk tryghed

Bliv en del af et fortroligt læringsrum om at skabe psykologisk tryghed. Netværket faciliteres af SPARKs erfarne konsulenter og er gratis.

Arbejder I med komplekse arbejdsopgaver, hvor løsningerne skal findes i samarbejdet på arbejdspladsen, og hvor der er behov for, at I deler faglig viden og kan diskutere jeres tvivl og usikkerheder for at kunne løse jeres opgaver bedst muligt?

Så er det nu, I skal tilmelde jer SPARKs nye netværk om psykologisk tryghed. Det er gratis for kommunale arbejdspladser at deltage, og der vil være hold i både Aarhus og Odense med start i september.

Hvad er SPARK netværk?

SPARK netværk er et forum for dialog og videndeling for ledere, arbejdsmiljørepræsentanter og tillidsrepræsentanter og tager udgangspunkt i deltagernes hverdag og praksis.

SPARK vil præsentere jer for værktøjer og dialogformer, som I kan bruge på jeres egne arbejdspladser, når I arbejder med psykologisk tryghed. I vil få inspiration til forskellige veje, I kan gå, i forhold til håndtering af det psykiske arbejdsmiljø og tage de første skridt til at skabe lærende arbejdsfællesskaber.

Netværket mødes tre gange henover efteråret 2024, og det er jeres egne erfaringer og viden, der sættes i spil på netværksmøderne.

Det får I:

  • Et trygt læringsrum, faciliteret af SPARKs erfarne konsulenter. Her kan I dele udfordringer og succeser med hinanden til fælles læring og sparre med hinanden om konkrete problemstillinger fra egen praksis med input fra SPARK.
  • Mulighed for at trække på hinandens viden og praksiserfaring, kopiere, justere og afprøve hinandens og SPARKs forslag til metoder.
  • Et fortroligt rum hvor I kan eksperimentere, udvikle og sætte gang i små prøvehandlinger.
  • Mulighed for at styrke jeres samarbejde i TRIO/MED-udvalg eller arbejdsmiljøgruppen.
  • Mulighed for at gå i dybden med problemstillinger om psykologisk tryghed.
  • Mulighed for at omsætte retningslinjer på den enkelte arbejdsplads til konkrete hverdagshandlinger.

Hvem kan være med?

Netværket er rettet mod alle brancher indenfor det kommunale område. I skal tilmelde jer som TRIO/MED-udvalg eller arbejdsmiljøgruppe. Det vil sige, at der fra hver arbejdsplads skal være repræsentanter fra både ledelses- og medarbejdersiden. Der må max deltage seks personer fra en arbejdsplads.

I hvert netværk er der plads til ca. 45 deltagere (dvs. omkring 12-14 grupper).

Ansøgningsfristen er 18. juni 2024.

Læs mere om netværket, om psykologisk tryghed og om hvordan I tilmelder jer