Ambulancebehandlere rykker ud ved alle former for ulykker og katastrofer. Desuden rykker vores ambulancepersonale ud til alle former for sygdom hvor der efter kontakt med læge, 112 eller anden sundhedsfaglig vurdering sendes en ambulance. Det være sig alt fra hjertestop til en helt simpel indlæggelse pga. dehydrering. Ambulancepersonale står også for transport imellem hospitaler, enten med eller uden støtte fra en læge.
Ofte kommer vores ambulancepersonale ud i meget akutte opgaver, og arbejder ofte under tidspres og i psykisk belastende situationer. Opgaverne løses oftest som et teamwork - i langt de fleste situationer er man to personer til at løse opgaverne. I visse tilfælde vil der være en elev, og man vil derfor være tre. I andre tilfælde kører man på en akutbil, og vil stå alene ude hos patienten. Derfor er det vigtigt at man er god til at samarbejde, men også vigtigt at man er i stand til at træffe hurtige og vigtige beslutninger. Dette kræver også, at ambulancebehandleren er i god form både psykisk og fysisk.
Ambulancebehandleren kan - afhængigt af uddannelse - yde forskellig former for hjælp ude hos den enkelte borger og på vejen til hospitalet.