Salat Pimontaise
(Kartoffelsalat med skinke og ærter)
Antal: 20 børn
Ingredienser:
- 2 kg fine kartofler
- 1 kg kogt skinke
- 10 hårdkogte æg
- 800 g fine ærter
- 8 store faste tomater
- 1 bundt fint hakket persille
Dressing:
- 1 l ymer
- 3 dl mayonnaise
- 2 spsk. citronsaft
- Sød sennep
Fremgangsmåde:
Kog kartoflerne, så de er møre, men faste. De pilles og skæres i passende skiver. Skinken skæres i
små tern. Ærterne blancheres. Tomaterne skæres også ud i tern. Æggene hakkes, halvdelen
gemmes til pynt. Alle ingredienser placeres på store fade eller i skåle. Dressingen røres sammen
og vendes i salaten sammen med persille.
Til sidst pyntes salaten med de resterende æg og den gives et drys af persille.
Serveres med syltede agurker og brød.