Antal: 20 børn
Ingredienser:
- 1,2 kg kyllingefilet
- 8 spsk. olivenolie
- 8 æg
- 12 spsk. smør
- 15 spsk. mel
- 1,5 l. mælk
- 4 dl rasp
- 1 spsk. paprika
- 4 knivspids reven muskat
- Salt og peber
- 3 - 4 l vindruekerneolie (til fritering)
- Til panering anvendes yderligere 4 æg og rasp.
Fremgangsmåde:
Kyllingefileterne gennemsteges i olivenolie og afkøles. Herefter blendes de med æggene og krydres med salt og peber.
Lav nu en bechamelsovs af smør, mel og mælk. Sovsen tilsættes muskat og paprika. Lad sovsen koge ind, så den tykner. Det blendede kyllingekød kommes nu i sovsen og der røres rasp i, så kyllingemassen har en konsistens, så man kan forme små tykke pølser ca. 5 cm lange og et par cm tykke. Kroketterne kan formes med en ske, så de bliver runde.
De små ”pølser” skal paneres. De vendes i æg og rasp og steges i meget varm olie til de er gyldne. Lad kroketterne dryppe af på fedtsugende papir.