Antal: 20 børn
Ingredienser:
250 g. Blæksprutter
250 g. Rejer
250 g. Hvid fisk
500 g. Muslinger med skal
250 g. Ris
Vand
3 løg
150 g. Ærter
3 tomat
2 rød peberfrugt
5 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde:
Peberfrugt og tomater skylles og skæres i tern. Muslingerne renses og dampes i den dobbelte mængde vand af hvad risene fylder. Vandet gemmes. Løgene steges i olien og blæksprutterne, peberfrugt og tomat puttes i gryden. Der røres rundt og fisken kommer i. Efter nogle minutter når alt har taget farve kommes risene i gryden. De steges med til de er fedtede, så tilsættes vandet fra muslingerne og til sidst ærterne.
Det hele koger til risene er møre ca. 20 min. Lige før gryden tages af varmen tilsættes muslingerne med eller uden skal.
Hvis skallen er med spiser børnene risen med skallen.
NB. Man skal være sikker på at muslingerne er levende. Når man, inden de bruges, skyller dem og renser dem for urenheder med en børste, skal de lukke sig. Ellers er de ikke friske. Når de er dampede skal de være åbne, ellers er de ikke friske. Så der er to steder i processen hvor man kan tjekke at en musling er ok.