Fiskelasagne med grøntsager og ostesovs, serveret med grønne ærter 

"Fiskelasagne med grönsaker och ostsås, gröna ärter"

Antal børneportioner: 20

Fiskelasagne

Ca. 22 forkogte fuldkornslasagneplader
1,2 kg torsk eller anden fast fisk
125 g løg
400 g gulerødder
100 g fennikel
2 tsk. hele korianderfrø
35 g olivenolie
salt og hvid peber

Ostesovs

1,5 dl hvedemel
1,5 l. letmælk
50 g smør
100 g reven ost
salt og peber

Skær fisken i passende stykker. Findel grøntsagerne og sauter dem sammen med krydderierne, til de er bløde og næsten møre ca. 15 min.

Rør melet ud i kold mælk til en jævning. Kog den resterende mælk og smør op og tilsæt jævningen under omrøring. Lad sovsen koge i ca. 5 min. under omrøring. Tilsæt ost og rør til den er smeltet. Smag til med salt og peber.

Hæld lidt af sovsen i bunden af en bradepande med høj kant, læg et lag lasagneplader, så fisk, derefter grøntsager, igen lasagne og sovs, forsæt på denne måde i 3 lag. Slut med lidt grønsagsblanding og sovs oven på det sidste lag lasagne, så det er godt dækket ellers bliver pladerne tørre. Drys til sidst reven ost
over og bag lasagnen i ovnen ved 200 grader i 30 – 40 min. Lad lasagnen stå og samle sig i 10 min. før den serveres.

Serveres med grønne ærter og en grov bolle.

Lasagnen smager også godt med andre grønsager f.eks. spinat og spidskål.