TV: 5000 i demo for frie forhandlinger

FOA og andre fagforeninger støttede onsdag lærerne i kampen om frie forhandlinger, fordi mange frygter, at lærerne bare er de første, der bliver udsat fra pres fra politikerne på Christiansborg.

Over 5000 denonstranter mødte op på Storetorv i Århus, da Århus Lærerforening kaldte til demo, for at vise utilfredsheden med regeringens forsøg på at påvirke overenskomstforhandlingerne mellem KL og lærerne.

- Vi oplever, at regeringen blander sig i overenskomstforhandlingerne, og vi har brug for at sende det klare signal, at skolepolitik og overenskomster ikke har noget med hinanden at gøre, sagde formand for Århus Lærerforening Søren Aakjær.

Flere fagforeninger, herunder FOA, støtter lærerne i deres protest, fordi alle frygter, at regeringen vil sætte fokus på andre områder, hvis det lykkedes at få lærernes arbejdstidsregler ændret. FOA medlemmer kan eksempelvis risikere, at der sker kraftige forringelser af arbejdstidsreglerne, der betyder, at man får mindre for at arbejde udenfor normal arbejdstid.

Derfor var blandt andet FOA´s forbundsformand Dennis Kristensen med som gæstetaler og han er bekymret for den kurs regeringen og KL har lagt.

- Det er de øvrige offentlige ansatte, og ikke mindst de, der arbejder på døgnområdet, som bliver de næste, og derfor er det også vigtigt, at vi holder fast i, at regeringer uanset farve skal blande sig uden den danske model, sagde Dennis Kristensen.

Hvis ikke lærerne og KL bliver enige, så bliver lærerne lockoutet fra 2. april. Der blev også demonstreret i Aalborg, Odense og København. 

Hvis du arbejder inden for skoleområdet, og bliver berørt af en eventuel lærerkonflikt, så læs mere her.