Pressemeddelelse: FOA Århus vil inspirere beskæftigelsesministeren

FOA Århus opfordrer i et åbent brev til, at beskæftigelsesminister Mette Fredriksen lader sig inspirere af fagforeningens jobformidling og gennemfører ændringer, der varigt forbedrer de lediges situation.

Siden 1. januar har formidlingen, FOA Århus Jobmatch, skaffet ledige medlemmer 164 job, og det er sket fordi, man her ”koncentrerer sig om at skabe det rigtige match mellem arbejdsgiver og arbejdssøgende”, skriver afdelingsformand Kirsten Normann Andersen. Hun mener, at reglerne for a-kasser og jobcentre skal ændres, fordi reglerne betyder, at a-kassers og jobcentres fokus er på at kontrollere ledige, og ”derfor har de ikke tid til at tage kontakt til arbejdsgivere og skaffe arbejde til de ledige.”

Erfaringerne fra FOA Århus Jobmatch viser også, at mange ansættelser er meget kortvarige og på den baggrund opfordrer Kirsten Normann Andersen til, at regeringen forkorter perioden for genoptjening af dagpenge, så korte ansættelser lettere kan give dagpengeret. FOA Århus opfordrer også til, at regeringen afskaffer de såkaldte G-dage, de første ledighedsdage, som arbejdsgiverne skal betale. Men det vil mange arbejdsgivere nødigt, når der er tale om løse ansættelser, og derfor kan G-dage hurtigt blive de lediges problem, ”idet nogle arbejdsgivere undlader at hyre ledige, hvis arbejdsgiverne har erfaring for, at de ledige kræver G-dage udbetalt.”

FOA Århus’ brev til beskæftigelsesministeren indeholder i alt seks forslag, som, fagforeningen vurderer, vil betyde væsentlige forbedringer for de ledige. Alle bygger på erfaringer fra FOA Århus’ egen jobformidling.

Sammen med denne pressemeddelelse er vedhæftet åbent brev til beskæftigelsesministeren samt statistik fra FOA Århus Jobmatch.


Yderligere oplysninger og kommentarer:
Afdelingsformand for FOA Århus, Kirsten Normann Andersen, mobil 2631 3190

Åbent brev fra FOA Århus til beskæftigelsesministeren
Bilag til åbent brev