FOA Aalborgs beretning

Sektorer
5. december 2011 blev Kost- og servicesektoren og Teknik- og servicesektoren lagt sammen til Servicesektoren.

FOA Aalborgs nu tre sektorer har holdt generalforsamling for sektorens medlemmer i marts måned. Her har medlemmerne hørt, hvad sektorbestyrelsen har arbejdet med det seneste år.

Organisationen
FOA Aalborg har haft specielt fokus på indsatsområderne; Medlemsorganisering, beskæftigelsespolitisk indsats og synlighed. Der vil blive arbejdet videre med disse indsatsområder i 2012.

Medlemsorganisering & oplysning
FOA Aalborg har haft rigtig mange populære arrangementer det seneste år. Årets store hit har været vandgymnastik, zumba og løb, altså igen i år nogle sunde aktiviteter ønsket af FOA Aalborg medlemmer. FOA Aalborg har gjort en del for at beholde de eksisterende medlemmer, men har desværre haft en medlemstilbagegang i 2011.

Info & presse
FOA Aalborg Nyts redaktion har forsøgt at gøre bladet endnu mere vedkommende og læservenligt. Der arbejdes kontinuerligt med at modernisere hjemmesiden. FOA Aalborg har taget endnu et middel i brug i forhold til medierne, nemlig korte filmsekvenser af aktiviteter for medlemmerne.

Økonomi – regnskab og budget

I 2011 havde FOA Aalborg et underskud på 204.596 kroner, hvilket blandt andet kan tilskrives vedligeholdelse af bygninger og udenoms-arealer.

Løn og Ansættelse
Den faglig voldgift afgjorde i oktober 2011 en tvist mellem Region Nordjylland og FOA Aalborg til FOA Aalborgs fordel. FOA Aalborg er tit behjælpelig i forhold til bisidderrollen med henblik på fortolkning af ”bekendtgørelse af lov om erhvervsuddannelse”.  

Arbejdsmiljø og forebyggelse
Der har været mange aktiviteter i udvalget - deriblandt årets arbejdsmiljøpris og trivsel på arbejdspladsen. I 2011 har der kørt et projekt om netværksdannelse for arbejdsmiljørepræsentanter. 87 medlemmer har anmeldt arbejdsskadessager i FOA Aalborg og 36 har fået godtgørelse det seneste år.

Beskæftigelse & fastholdelse
Dagpengeretten er halveret fra 4 år og 2 år. Det helt urimelige genoptjeningskrav på 1.924 timer, er det absolut højeste krab i Norden. Pr. 1. april 2012 blev prisloftet på AMU-kurser under 6 ugers selvvalgt uddannelse ophævet. På det sociale område har vi i 2011 arbejdet meget intens i forhold til de medlemmer, som mistede deres forsørgelse.

A-kassen
A-kassen har arbejdet med at få og videreformidler et overblik over konsekvenserne af Efterlønsreformen. Den fortsat stigende ledighed gør, at vi har den højeste ledighedsfrekvens i de seneste seks år. Blandt FOAs medlemmer er der ved årsskiftet en ledighed på 4 pct.

Tillidsvalgte
FOA Aalborgs introkursus for nye tillidsvalgte, der hidtil har været et fyraftenskursus på fire timer, ændres til et heldagskursus. 95 pct. af afdelingen tillidsrepræsentanter indgår i etablerede TR-netværk. I FOA Aalborg er der 27 formaliserede netværk. 2011 var året, hvor vi igangsatte projektet med at indgå nye TR-aftaler