Pia Mehlbye, faglig sekretær i FOA Nordjylland
Deltag i et kursus, så du bliver bedre til at tjekke din lønseddel, opfordrer Pia Mehlbye, faglig sekretær i FOA Nordjylland.
Foto: Inge-Marie Krøier

Fisk lønsedlen ud af e-Boks og tjek den!

Der er fejl i hver fjerde lønseddel, og derfor er det nu, at du skal lære at tjekke din lønseddel!

Manglende løn for overarbejde, løntillæg eller placering på et for lavt løntrin er desværre situationen for mange danskere. Alene i 2016 oplevede hver fjerde fejl i lønsedlen, og det gælder desværre også FOAs medlemmer.

 

Lær selv at tjekke din lønseddel
Blandt FOA-medlemmer er der mange faldgruber, når arbejdsgiver skal udbetale løn, men heldigvis kan du selv gøre rigtig meget for at undgå fejlene eller opdage dem, så du kan få den løn du er berettiget til.

”Det er arbejdsgivers ansvar, at lønnen er korrekt, men hvis du som medarbejder ikke får tjekket din lønseddel og gør arbejdspladsen opmærksom på fejlen, kan den jo ikke blive rettet. Desværre ser vi at fejl kan stå på i årevis,” siger Pia Mehlbye, faglig sekretær i FOA Nordjylland.

Blandt FOAs medlemmer er der utallige fejl blandt de der arbejder i treholdsskift og weekender. ”Vi ved, at det er der hvor det oftest går galt, og derfor vil jeg virkelig anbefale, at folk får fisket deres lønsedler ud af e-boksen og tjekket dem,” understreger Pia Mehlbye.

 

Deltag i et kursus, så du bliver klædt på til at tjekke din lønseddel
Er du en af dem som synes, at det er svært at finde rundt i, så opfordrer FOA Nordjylland alle til at deltage i løncafé, hvor du kan du blive klædt bedre på til at tjekke din lønseddel.

 

Tilmeld dig FOAs løncafé eller andre spændende aktiviteter  

 

Kilde: You Gov for MetroXpress