Pressemeddelelse

Brug indsigt og fornuft i stedet for tro og ideologi

– FOA Aalborg indbyder V og K-rådmænd til dialog om udlicitering og alternativer

Udtalelser og beslutninger om udlicitering bunder tydeligvis i rendyrkede ideologiske principper i stedet for indsigt og fornuft. Fakta om både kvalitet og økonomi bliver tilsidesat i et omfang, der nødvendigvis må bunde i manglende viden. Det gælder både den tidligere og den nuværende rådmand for Aalborg Kommunes Ældre- Handicapudvalg.

Derfor har FOA Aalborg sendt et åbent brev til Tina French Nielsen (V) og Thomas Krarup (K), hvor vi dels opstiller de spørgsmål deres udtalelser om udlicitering naturligt medfører og dels indbyder til en ærlig ment dialog.

FOA Aalborg deltager med glæde i det arbejde med at udvikle den offentlige sektor, som V og K tilsyneladende er ved at give op overfor og derfor vil overlade til private firmaer. Omvendt anerkender jeg, at der sikkert er ting, som nogle steder kan gøres bedre. Det hele bør på dagsordnen i en dialog.

Blandt de spørgsmål vi gerne vil diskutere med rådmændene er:

  • Mener du ikke, at det som ansvarligt politisk udvalg er jeres pligt løbende at genoverveje og forsøge at udvikle kommunens egen kvalitet?
  • Bør man som ansvarlig politiker ikke sætte sig ordentlig ind i tidligere erfaringer i stedet for bare at handle ud fra tro og ideologi?
  • Når du taler om risikoen for at gå glip af en mulig gevinst, bør du så ikke også inddrage risikoen for at udliciteringen medfører dårligere kvalitet og dermed har alvorlige konsekvenser for de mennesker, kommunen ellers prøver at hjælpe?
  • Er der beregninger på, hvad det har kostet at forberede udbuddet af hjemmeplejen i Aalborg SV og Svenstrup?
  • Hvor meget har kommunen afsat til den nødvendige kontrol?

Riskiko for dårligere kvalitet
Ved at udlicitere er der en reel risiko for dårligere kvalitet og dermed negative konsekvenser for de mennesker, kommunen ellers prøver at hjælpe. Økonomisk kræver udlicitering både penge til at forberede udbuddet og til løbende kvalitetskontrol af opgaverne. Dertil kommer, at aktionærerne i det private firma selvfølgelig vil tjene penge. FOA Aalborg mener, det er bedre, at bruge summen af de penge til at give borgerne bedre service. Vi ved fra de engagerede medarbejdere, hvor meget ekstra velfærd det kunne give til borgerne.