Jeg hedder Maria Melchiorsen, og jeg stiller op til en post som forbundssekretær. Jeg er 41 år og bor i Kvistgård i Nordsjælland med min mand og vores 3 børn. Jeg blev uddannet social- og sundhedsassistent i 1999, og har før mit politiske virke i FOA Nordsjælland, arbejdet i socialpsykiatrien både i Region Hovedstaden og kommunalt. Udover mit arbejde værdsætter jeg et aktivt familieliv, hvor jeg henter al min energi.
I FOA Nordsjælland har jeg, som politisk faglig sekretær, de sidste 10 år primært arbejdet med udvikling af budgetområdet, uddannelse af tillidsvalgte, arbejdsmiljø, arbejdsskader, lønområdet samt MED-området.
En af mine egne målsætninger har været at skabe en oplevelse hos vores tillidsvalgte om, at de har en afdeling, der står bag dem og bakker dem op i deres virke ude på arbejdspladserne. De skal vide, at vi går HELE vejen sammen på deres vegne, hvis der er brug for det. Jeg oplever, at opbakning af vores tillidsvalgte er alt afgørende for, at de tillidsvalgte jeg er i berøring med lykkes i deres hverv.
I mit daglige arbejde sætter jeg stor pris på sammenhængen mellem strategi og handling. Jeg stræber altid efter, at der kommer handling bag ordene og at tingende følges tæt. De drøftelser og gode erfaringer vi har gjort os ét sted, skal efter min mening, skabe ringe i vandet i resten af organisationen.
Med andre ord: Vi har et ansvar for, at de beslutninger, vi sammen træffer også omsættes til konkret og brugbart indhold – også uden for mødelokalet.
Jeg arbejder for, at FOA skal kunne mærkes og opleves helt ude på hver enkelt arbejdsplads. Jeg har været med til at beslutte, at vi i FOA Nordsjælland besøger alle nyvalgte TR'ere og AMR'ere på deres arbejdsplads, samt at vi én gang årligt kommer ud på alle arbejdspladserne for at forhandle løn. På den måde er vi i dialog med medlemmerne og de tillidsvalgte, vi er nærværende, synlige og tilstede som organisation.
Jeg er typen, der holder fast i processen, og gør en dyd ud af at tænke hele vejen rundt, så alle der skal involveres bliver det. Jeg står for stærke samarbejdsrelationer, da jeg mener, at succeser sjældent skabes af en alene, men at det derimod er en fælles indsats.
Som person er jeg handlekraftig, utålmodig (på den gode måde), diplomatisk og rummelig. Jeg bruger mit gode humør som et vigtigt redskab i alle typer situationer. Jeg er smilende og ser positivt på det meste. Det giver mig mulighed for ofte at finde løsninger på problemstillinger som måske er gået i hårdknude.
Jeg er nysgerrig og åben for nye input og gode ideer. Det er vigtigt for mig at tænke kreativt og have modet til at sætte nye ting i gang, men med respekt for at de nye tiltag der søsættes, også skal ”sikkert i havn”.
Jeg er holdspiller, men er samtidig ikke bange for at stå på egne ben. Jeg går langt for at skabe resultater, hvor alle kan være med. Som person er jeg ikke bange for at bevæge mig ind i et konfliktfelt, da det efter min mening styrker både dialog og resultater.
Arbejdsmiljø og uddannelse har været to af mine stærkeste mærkesager, men områder som løn, arbejdsmarkedspolitik og arbejdsvilkår er områder, som jeg kan bidrage positivt til, hvis jeg bliver valgt. Tingene hænger sammen (som fagbevægelsens kerneopgave gør) og kan ikke ses isoleret.
I mit arbejde oplever jeg, at medlemmerne og vores tillidsvalgte kæmper for at udføre deres arbejde under ordentlige arbejdsforhold. Kæmper for at overenskomsten og aftaler overholdes og hvor de inddrages og får lov til at bidrage med deres kompetencer. Der er ingen tvivl om, at arbejdspladserne er pressede, da pengene til vores allesammens velfærd ikke rækker langt nok. Overholdelse af budgetterne vægter desværre højere end sunde arbejdspladser og tid til opgaverne. Jeg mener, at der er brug for, at FOA er både lydhøre og handlekraftige når vores medlemmer presses fra flere sider i en travl hverdag ude på arbejdspladserne. Det er i den kamp vi kan være med til at gøre en forskel.
FOAs medlemmer skal være bedst mulig i stand til både at håndtere hverdagen, men så sandelig også fremtiden. FOA skal fortsætte arbejdet med at skabe de bedst mulige arbejdsvilkår og arbejdsmiljø, som er kendetegnet af gode stærke arbejdsfællesskaber. Vi skal bidrage til at skabe gode arbejdspladser fremfor at ”slukke ildebrande”, der kunne have været forebygget. FOA skal sikre, at FOAs faggrupper har de kompetencer, der er brug for på fremtidens arbejdspladser, og at de har muligheden for at dygtiggøre sig inden for deres fag. FOAs faggrupper kan byde ind på mange af de opgaver der skal løses i vores velfærdssamfund.
Efter 10 års fagpolitisk arbejde i FOA Nordsjælland har jeg mod på at stille op som forbundssekretær, og arbejde for helheden på landsplan. I FOAs politiske ledelse ønsker jeg at arbejde for, at skabe tættere kontakt, sammenhæng og dialog mellem hovedforbund, afdelinger, FOAs tillidsvalgte og FOAs medlemmer.
Jeg vil arbejde for, at medlemmerne oplever sig som en del af FOAs dna, at de er stolte af at være medlem, og at de føler sig tæt forbundet til FOA. Medlemmerne skal ikke være i tvivl om, at i FOA står vi sammen og gør forskellen.
Jeg vil arbejde for, at FOAs medlemmer kendetegnes ved at have et stærkt fagligt fællesskab. Erfaringerne fra OK 18 taler sit tydelige sprog: Det lykkes, når vi står stærkt sammen – skulder ved skulder. FOA skal arbejde tværgående med andre faglige organisationer. Det samarbejde skal vi styrke for fællesskabets skyld. Fagbevægelsen har mange fælles udfordringer fx i ft. arbejdsvilkår, den øgede privatisering, dalende organisering og medlemmernes frihed til at ytre sig. Ved at arbejde sammen, står vi stærkere.
Hvis jeg vælges som forbundssekretær får medlemmerne en stærk, faglig repræsentant i FOA, som er initiativrig, handlekraftig og som kæmper for et synligt FOA, og et stærkt fagligt fællesskab for vores medlemmer.
Ingen kan gøre det alene. Jeg vil gerne gøre det sammen med jer!